Facebook hozzászólás
761

Gombás süllőszeletek bormártásban

Mi magyarok sajnos túlságosan kevés halat eszünk, pedig igazán egészséges. Ez a recept kedvet csinálhat olyanoknak is, akik a hagyományos halas ételeket nem kedvelik.

Kép:Életforma

Hozzávalók:

80 deka süllőfilé,
15 deka gomba,
10 deka reszelt parmezán,
1,5 deci száraz fehérbor,
só,
5 deka vaj,
1 evőkanál olívaolaj,
3 deka liszt,
1,5 deci tejszín,
1 tojássárgája,
őrölt feketebors

Elkészítése:

a süllőfilét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A halszeletek mindkét oldalát vajon hirtelen rózsaszínűre sütjük, ezután egy kivajazott sütőedénybe rakjuk őket. A gombát az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, és rárendezzük a halszeletekre. Felöntjük a borral, ráöntjük a tojássárgájával elkevert tejszínt, majd megszórjuk a parmezánnal, és fedő alatt a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Vajas burgonyával kínáljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!