Kókuszkocka – diétázóknak és lisztérzékenyeknek
A kókuszkocka az egyik legkedveltebb és legegyszerűbb sütemények egyike. Ez a változat most a diétázóknak és a gluténérzékenyeknek készült, akik néhány alkotóelem módosításával, így büntetlenül fogyaszthatják.
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 tojás,
- 8 kanál kókuszliszt,
- 4 evőkanál eritrit (nyírfacukor, kókuszcukor),
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 1 csipet só
Csokimázhoz:
- 10 deka min.70%-os étcsoki,
- 2,5 dl (kókusz)tej,
- 10 deka eritrit (nyírfacukor),
- 2 evőkanál cukrozatlan/zsírszegény kakaópor,
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítsd elő. A piskótához a tojásokat válaszd szét, a sárgáját a cukorral fehéredésig habosra kevered, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá vered. A sárgájához apránként adagold a felvert tojáshab egynegyedét. Közben a kókuszlisztet keverd a szódabikarbónával. És szitáld a kókuszlisztet a tojássárgájához. A legvégén a maradék felvert tojáshabot is add hozzá. 30×22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítsd. (sütés kb. 30 perc)
Csokimáz: A tejet felteszed forrni a kakaóporral. Hozzáteszed a cukrot és az étcsokit is beletördeled. Olvaszd sűrű masszává. Ha közepesen kihűlt, a kockára vágott piskótát forgasd meg benne, végül kókuszreszelékben is hempergesd meg. (Forrás: andio.hu)
Hozzászólás zárolva.