Facebook hozzászólás
164

Zöldséges csirkerakottas

Kettőt ütöttünk egycsapásra, hiszen a csirkehús és a zöldségek szerelmeseinek is kedvére tettünk ezzel a nagyon egyszerű rakottassal. A friss csirke tulajdonképpen köretével együtt készül el ebben az ételben.

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet kicsontozott csirkemellszelet,
  • 25 deka új sárgarépa,
  • 25 deka karalábé,
  • 10 deka zeller,
  • 25 deka gomba,
  • 25 deka kelbimbó,
  • 10 deka petrezselyemgyökér,
  • 1 zöldpaprika,
  • 3 szál újhagyma,
  • 10 deka vaj,
  • 1 csomag friss finomra vágott petrezselyemzöld,
  • ízlés szerint majoránna, kömény, só és őrölt bors.

Elkészítése: a csirkemellszeleteket sózzuk, fűszerezzük, majd a vaj felén mindkét oldalukon hirtelen elősütjük, és félretesszük. A megtisztított zöldségeket felkockázzuk, és összekeverjük a petrezselyemzölddel. A zöldségek felét egy kivajazott sütőtálba helyezzük, picit sózzuk, majd rárakjuk a mellszeleteket. Vajdarabkákat rakunk rá, lefedjük a zöldkeverék másik – szintén enyhén sózott – részével, és lefedve közepes lángon körülbelül 20 percig sütjük.

A tetejére reszelhetünk sajtot, hogy még kívánatosabbá tegyük!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!