Tejfölös harcsa roston pirított vargányával
Meleg nyári napokon jól esik valami könnyű étel. De ez nem azt jelenti, hogy le kéne mondanunk a különleges ízekről! A Kapj rá! séfjei ajánlanak receptet.
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg harcsafilé
4 dl tejföl
25 dkg vargánya
4 dkg vaj
só
őrölt feketebors
olívaolaj
Elkészítés:
A besózott harcsafilé szeleteket olívaolajon serpenyőben megsütjük. A megtisztított, felkockázott vargányagombát pedig egy másik serpenyőben a vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Sütés közben a grillsütőt előmelegítjük, majd a harcsaszeletekre tejfölt kanalazunk, ráhalmozzuk a gombakockákat, és 1-2 percre a sütőbe helyezzük, hogy szépen rápiruljon a tejföl. Vegyes zöldsalátával vagy petrezselymes burgonyával adjuk asztalra. Adhatunk a halhoz olívaolajon átpirított párolt zöldségeket – brokkolit, gombát, sárgarépát, cukkinit, gombát vegyesen – színes köretként, friss bazsalikommal fűszerezve. Borból a sauvignon blanc illik hozzá.
Hozzászólás zárolva.