Gluténmentes kókuszos márványkuglóf
Akik glutés,- és tejérzékenyek, azoknak sem kell nélkülözni a finom kalácsokat a reggeli kávéjuk mellé. Az interneten böngészve számos kiváló receptet találhatnak. Így találtunk rá mi is Rassay Virág kuglófreceptjére.
Hozzávalók :
- 17deka porcukor
- 2 teáskanál vanília aroma,
- 4 tojás, (fehérje külön felverve)
- 1 deci bubis víz
- 25 deka házi lisztkeverék:
- 7 deka kókuszreszelék darálva + 3 deka kukorica liszt + 15deka rizsliszt.
- 1 csomag sütőpor vagy mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 deci étolaj vagy kókuszzsír
- 1-2 evőkanál kakaópor
- kiskanál rum
Elkészítés:
A fehérjét a cukor egy részével keményre verjük.
Egy másik tálban a maradék cukrot, van. aromát, a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszteket és a szódabikarbónát, majd az olajat és a vizet. Kettévesszük a tésztát és az egyik felébe teszünk 1-2 csapott ek kakaóport + pici rumot, elkeverjük és annyi vizet teszünk még hozzá, hogy ugyanolyan sűrűségü legyen, mint a fehér massza. Végül fele-fele arányban óvatosan a tojások habját beleforgatjuk a fehér és barna krémekbe. Vajazott vagy zsírozott, lisztezett formába kanalazzuk felváltva a kétféle tésztát. 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük, utána 170-175 fokra kapcsoljuk és kb 45 percig sütjük. Érdemes tűpróbát végezni.
Tetejére keserű csokibevonatot tettem és kókusz reszelékkel szórtam meg.
Hozzászólás zárolva.