Facebook hozzászólás
785

Gluténmentes kókuszos márványkuglóf

Akik glutés,- és tejérzékenyek, azoknak sem kell nélkülözni a finom kalácsokat a reggeli kávéjuk mellé. Az interneten böngészve számos kiváló receptet találhatnak. Így találtunk rá mi is Rassay Virág kuglófreceptjére.

Kép: Facebook

Hozzávalók :

  • 17deka porcukor
  • 2 teáskanál vanília aroma,
  • 4 tojás, (fehérje külön felverve)
  • 1 deci bubis víz
  • 25 deka házi lisztkeverék:
  • 7 deka kókuszreszelék darálva + 3 deka kukorica liszt + 15deka rizsliszt.
  • 1 csomag sütőpor vagy mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 deci étolaj vagy kókuszzsír
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • kiskanál rum

Elkészítés:
A fehérjét a cukor egy részével keményre verjük.
Egy másik tálban a maradék cukrot, van. aromát, a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszteket és a szódabikarbónát, majd az olajat és a vizet. Kettévesszük a tésztát és az egyik felébe teszünk 1-2 csapott ek kakaóport + pici rumot, elkeverjük és annyi vizet teszünk még hozzá, hogy ugyanolyan sűrűségü legyen, mint a fehér massza. Végül fele-fele arányban óvatosan a tojások habját beleforgatjuk a fehér és barna krémekbe. Vajazott vagy zsírozott, lisztezett formába kanalazzuk felváltva a kétféle tésztát. 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük, utána 170-175 fokra kapcsoljuk és kb 45 percig sütjük. Érdemes tűpróbát végezni.

Tetejére keserű csokibevonatot tettem és kókusz reszelékkel szórtam meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!