Csokis-gesztenyés muffin – adalék az édes élethez
Itt van az ősz, és ha éppen nem valami tökös, akkor valami gesztenyés sütinek is ideje van. Ez az isteni muffin változat, a begyűjtött receptjeim egyike, és bármikor készítem, mindig nagy sikere van. Vasárnapi hangulatfokozónak is kiváló!
Hozzávalók:
- 10 deka étcsokoládé
- 25 deka gesztenyepüré
- 10 deka vaj
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 5 deka cukor
- 3 tojás
- 1 csipetnyi só
- 5 deka liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- tetejére tejszínhab és őrölt fahéj
Elkészítés:
Még mielőtt a muffin készítéshez hozzákezdenék, bekapcsolom a sütőt 175 fokra, és a muffin sütőlapot kibélelem papírkapszlikkal.
Ezt követően az étcsokit darabokra töröm, gőz fölött felolvasztom, majd amikor kihűlt, robotgéppel összekeverem a gesztenyével, a puha vajjal, rummal, lekvárral, cukorral meg a tojások sárgájával.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem, a lisztet pedig összekeverem a sütőporral.
A tojáshab negyedét erőteljesen belekeverem a gesztenyés masszába, majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de azt már óvatosan forgatom bele. Fakanállal belekeverem a sütőporos lisztet is, majd szétosztom a muffintepsi horpadásaiban.
Kb. 30-35 perc alatt sülnek meg, és 12 darab lesz belőle.
Hozzászólás zárolva.