Baconos csirkemell őzgerincben
A legjobb receptekkel úgy vagyunk, mint a népmesékkel, szó szerint szájról-szájra terjednek. Ez a finom baconos csirke éppen egyik kedvenc Facebook oldalunkon repkedett, amikor elkaptuk. Természetesen mi is elkészítettünk, és most sütés utáni továbbterjesztésre ajánljuk.
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 20dkg bacon szalonna
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- petrezselyem
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
- kevés vaj, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
A 4 evőkanál tejföllel, tojásokkal, liszttel, a sóval, a 10 dkg reszelt sajttal és az összevágott hússal masszát készítünk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és beletesszük a bacon csíkokat, úgy, hogy a szélük kilógjon. A húsos masszát belekanalazzuk,majd ráhajtjuk a szalonnát.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük. Amikor megsült, kifordítjuk a formából, meghintjük a maradék sajttal és pirosra sütjük.
Hozzászólás zárolva.