Gesztenyebomba – a sütés nélküli nyalánkság
Ha már unod a gesztenyepüré egyszerű habos változatát, most mutatunk egy izgalmasabb variációt, melyet percek alatt, akár a gyerekkel együtt is elkészíthetsz. Egy kis babapiskótát csempésztünk bele, hogy tartalmasabb legyen ez a sütés nélküli finomság.
Hozzávalók:
- 2 csomag gesztenyemassza,
- 10 deka vaj,
- fél deci rum,
- fél deci víz,
- fél csomag zselatin,
- 2 pohár tejszín,
- 2 csomag vanília cukor,
- 1 kanál porcukor,
- babapiskóta
Elkészítés:
A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az alját és az oldalát 1, 5 ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megkeményedni. Fél evőkanál zselatint fél dl vízzel elkeverünk, felmelegítjük, és közben kavargatjuk, nehogy összecsomósodjon. 2 pohár tejszínt, 2 csomag vanília cukrot, egy kanál porcukrot és a zselatint összekeverjük és kemény habbá verjük. Megtöltjük vele a massza üresen hagyott részét. A tetejét 2 sor, rumos tejben megáztatott babapiskótával rakjuk le. Tányérra borítjuk, és csoki öntettel leöntjük.
Hozzászólás zárolva.