Facebook hozzászólás
1 151

Gesztenyebomba – a sütés nélküli nyalánkság

Ha már unod a gesztenyepüré egyszerű habos változatát, most mutatunk egy izgalmasabb variációt, melyet percek alatt, akár a gyerekkel együtt is elkészíthetsz. Egy kis babapiskótát csempésztünk bele, hogy tartalmasabb legyen ez a sütés nélküli finomság.

Igazi őszi csemege Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 2 csomag gesztenyemassza,
  • 10 deka vaj,
  • fél deci rum,
  • fél deci víz,
  • fél csomag zselatin,
  • 2 pohár tejszín,
  • 2 csomag vanília cukor,
  • 1 kanál porcukor,
  • babapiskóta

Elkészítés:
A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az alját és az oldalát 1, 5 ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megkeményedni. Fél evőkanál zselatint fél dl vízzel elkeverünk, felmelegítjük, és közben kavargatjuk, nehogy összecsomósodjon. 2 pohár tejszínt, 2 csomag vanília cukrot, egy kanál porcukrot és a zselatint összekeverjük és kemény habbá verjük. Megtöltjük vele a massza üresen hagyott részét. A tetejét 2 sor, rumos tejben megáztatott babapiskótával rakjuk le. Tányérra borítjuk, és csoki öntettel leöntjük.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!