Szalonnás sajttorta – leveles tésztából
Időben kivetted a fagyasztóból a leveles tésztát? Akkor most eláruljuk, hogyan készíts belőle egy gyors, de különleges sajtkrémes, szalonnás vacsorát. Szerbiából való az ínycsiklandó recept.
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas tészta,
- vaj
Töltelék:
- 1 póréhagyma
- 5 deka szalonna
- 1 sárgarépa
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 5 deka túró
- 5 deka reszelt parmezán
- 125 g mozzarella
- ízlés szerint só, bors kevés oregáno, bazsalikom
Elkészítés:
Tepsit vagy formát kivajazzuk és a kinyújtott tésztát belehelyezzük úgy, hogy a szépeit is takarja.Olíva olajon megpirítjuk a feldarabolt szalonnát, majd hozzáadjuk a felaprózott póréhagymát, sárgarépát és pár percig fedő alatt pároljuk.A tojást, tejfölt, túrót összekeverjük, hozzáadjuk a parmezánt és a mozzarellát, ráöntjük a tésztára. Kb. 18o fokon kb 35-4o percig sütjük.
Melegen tálaljuk, bármilyen salátával!
Mascarponéből remek citromos tekercset is tudunk készíteni! Itt találod a receptet!
Hozzászólás zárolva.