Szilvásváradi mandulás pisztráng – az ünnepi asztalra
A szivárványos pisztráng a világ egyik legjobban kutatott és legnagyobb mennyiségben tenyésztett halfaja.Nincs benne „Y” szálka, íze tiszta, nem zsíros. Számos módon elkészíthető: sütőben sütve, grillen, roston, serpenyőben vagy párolva készítve. Ez most egy nagyon egyszerű és ízletes szilvásváradi változat Alpári György gasztronómus receptjei közül.
Hozzávalók (4 személyre)
- 4 db pisztráng (kb.1-1/2 kg)
- 10 dkg vaj
- 3 dl tej
- 10 dkg szeletelt mandula
- 5 dkg liszt
- 1 citrom
- só
Burgonyához
- 1 kg burgonya
- 1 csomag petrezselyem
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A pisztrángokat megtisztítjuk, egy órán át tejben áztatjuk. A halakat kívül-belül sózzuk, lisztben megforgatjuk, lassú tűzön, vajban mindkét oldalát megsütjük. Másik serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát és tálaláskor a pisztrángokat bevonjuk vele. A petrezselymes, vajas burgonyát a szokásos módon készítjük, jó sok petrezselyemmel, a halak mellé helyezett citrom gerezdekkel tálaljuk.
Van egy fantasztikus receptünk harcsából is. Itt találod a recept leírását!
Hozzászólás zárolva.