Facebook hozzászólás
829

Diós golyók csokitöltelékkel – az édes élethez

A karácsonyi vendégjárás során valószínűleg felettünk minden édességet, így hát készülhetünk újabbakkal a szilveszteri bulira. Ennek a csoki töltelékes finomságnak az az előnye, hogy jókorán el lehet készíteni, és sokáig puha marad. Ráadásul nagyon jól néz ki.

 

Dióban vagy mogyoróban is megforgathatjuk

Hozzávalók:

  • 35 deka finom liszt
  • 2o deka vaj
  • 15 deka cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • csipetnyi só, 2 vaníliiás cukor
  • 15 deka darált dió v. mogyoró
  • 2 tojásfehérje
  • 1o deka csokoládé
  • 4 deka vaj

Elkészítés:

A vajat, cukrot, vaníliás cukrot, az egész tojást + 2 tojás sárgáját, citromhéjat, sót, lisztet és a sütőport összedolgozzuk,könnyű tésztának gyúrjuk. Egy órára hidegre tesszük, majd pihentetés után cseresznye nagyságú golyókat formálunk belőlük. Tojásfehérjébe (nem hab) és darált dióba v. mogyoróba megforgatjuk. Előmelegített sütőben 18o fokon kb. 2o percig sütjük.
Vízgőzben összeolvasztjuk a 1o deka csokit a 4deka vajjal és mikor a golyók kihűltek 2 darabot összeragasztani. Dobozokban tároljuk.Ha idő előtt nem fogy el, sokáig puha marad.

Ha még maradt darált mák, dobjatok össze belőle egy finom kevertet!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!