Spenótos-gombás pite
Ennek a finom zöldséges pitének a vegetáriánusok, diétázók is örülni fognak. Egyszerű hétköznapi fogás akár önállóan, akár egy jó meleg leves mellé.
Hozzávalók:
- 80 deka réteslap
- 25 deka spenót
- 25 deka gomba
- 20 deka sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kanál fehérbor (kihagyható)
- 5 deka margarin
- 2 dl olaj
- petrezselyemzöld, bors, só
Elkészítés:
Az apróra darabolt hagymát megdinszteljük a felkockázott gombával és a sárgarépával, majd hozzáadjuk az előzőleg blansírozott spenótot, fehérbort, petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd a hozzáadjuk a margarint is. Kiolajozott sütőformában rétegezzük: 1 levél tészta, 1 réteg massza,… a legfelső réteg a tészta, amit megkenünk olajjal és előmelegített sütőben 2oo fokon kb 3o percig sütjük. A megsült pitét megolajozott langyos vízzel megkenjük és egy rövid időre visszatesszük a sütőbe (kb 5 perc).
Tipp: leveles tésztából is elkészíthetjük.
A krumplis muszaka egy nem régen közreadott szerb finomság. Ezt is szeretjük hétköznap!
Hozzászólás zárolva.