Csirkehúsos krumplifészek – egy különleges vacsora
Nem szokványos krumplipürével készítettük ezeket a fészkeket, amelyek belsejébe most nem a tojást, hanem ízletes csirkehús-darabokat rejtettük el. Nagyon gyors és laktató vacsorát varázsoltunk belőle.
Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 egész tojás
- 5-7 deka túrókrém (vagy sajtkrém)
- 20-25 deka apróra vágott csirkemell
- só, bors, fűszerek
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, lenyomkodjuk, a tojást hozzáadjuk és egy habos krumplipürét készítünk belőle. Sózzuk borsozzuk és hideg helyre tesszük. A vöröshagymát, fokhagymát megdinszteljük, majd a hús hozzáadásával tovább dinszteljük. Sütőpapírra fészkeket készítünk a krumplipüréből, a szaftos húst a fészek közepébe kanalazzuk, majd a túrót rárakjuk a tetejére (én sajttal készítettem). Előmelegített sütőben 2o-25 perc alatt elkészül.
A krumplis muszakát kóstoltad már? Ez is egy remek vacsora!
Hozzászólás zárolva.