Póréhagymás macedón pite
Macedón szomszédaink kedvelt pitéje, ami a náluk oly annyira közkedvelt réteslapból készül. Ez a zöldséges finomság, akár egy finom ragu társa is lehet egy hétköznapi vacsorán. No és a böjti időszakra is tökéletes!
Hozzávalók:
- fél kg réteslap
- 3 darab póréhagyma
- 3 evőkanál tejföl
- 3o dkg érett túró
- 2-3 tojás
- olaj
- kevés ásványvíz, olaj, só
Elkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk, és 2 cm vastagságra szeleteljük. Megsózzuk és kevés olajon puhára pároljuk. Külön edényben összetörjük a túrót, hozzáadni a kajmakot v. tejfölt, a tojást, a kevés olajat, a sót, az egy pohár ásványvizet, majd a megpárolt póréhagymát.
A sütőedény alját picit beolajozzuk és 3 réteslappal elkezdjük a rétegezést, majd jön a krém, a réteslap, a krém, míg el nem fogy. A tetején természetesen réteslap van. 2oo fokon előmelegített sütőben kb 4o percig sütjük fóliával lefödve, majd még 15 percig a fóliát levéve. Szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Tipp: Tetszés szerint lehet még fűszerezni pici borssal, fokhagymaporral, kaporral…De az már egy sajátos variáció lesz. Először próbáljátok ki az eredeti recept szerint 🙂 Jó étvágyat!
A túrós prószát vegyes zöldséggel már egyszer feltálaltuk! Emlékeztek rá?
Hozzászólás zárolva.