Gombás csirkesaláta joghurtos öntettel
Amikor az ember munkából hazafelé baktat, már a vacsorakészítésen gondolkodik. És micsoda szerencse, ha összefut egy olyan ismerőssel, aki rögtön ötletet is ad hozzá. Így készült el az első és nem utolsó csirkesalátám is, köszönet érte Valinak, aki akkor szóban azonnal tálalta a vacsorát.
Hozzávalók:
- 25 deka csirkemell
- só
- bors,
- olíva olaj
Öntethez:
bors, 2 evőkanál balzsamecet, só, 1/2 kanál olíva olaj
Salátához:
- 1 zöldsaláta,
- 2 kisebb paradicsom,
- 20 deka gomba,
- 4 főtt tojás
- 2 deci joghurt,
- parmezánsajt,
- oregáno
Elkészítés:
A csirkemellet 2 -3 darabra vágtam, majd sóztam, borsoztam és olíva olajon mindkét oldalát megsütöttem. Kivettem az olajból, majd ugyanebben megpirítottam a nagyobb darabokra vágott gombát. Amikor készen lett, papírtörlőre kiszedtem, hogy a leve „felszívódjon”. Az öntethez a balzsamecetet összekevertem az olíva olajjal, majd ízesítettem sóval, borssal.
A tálaló tányérra rátettem a megmosott zöldsalátát, a közepére a gombát , köré pedig a négybe vágott főtt tojásokat és a felszeletelt paradicsomot. Az öntettel meglocsoltam, majd a gomba tetejére ráhelyeztem a sült csirkemelleket. A joghurtot sóztam, borsoztam és a csirkehús tetejére öntöttem. Végezetül mindezt megszórtam az oregánóval, és a reszelt parmezánnal.
Olyan gyorsan eltűnt a tányérról, hogy megfogadtam, legközelebb dupla adagban készítem.
Már korábban készítettünk egy zöldséges csirke rakottast is. Emlékeztek még rá?
Hozzászólás zárolva.