Sajtkrémes-brokkolis rakottas – gazdaságosan
Amikor az influenza levesz a lábadról, nincs se kedved, se erőd, hogy a boltig elmenj, de főzni mégis kell valamit, na akkor kell kreatívnak lenni, és abból alkotni, ami otthon van. Így készült ez a finom rakott tészta is, ami a család szerint – tízujjas lett.
Ennyi mindent találtam a hűtőben:
- 1 brokkoli (kb. 50 deka)
- 2 sajtkrém (tömlős)
- 3 tojás
- 2 natúr joghurt
- 10 deka sonkaszalámi
- gyulai kolbász (kb. 13 centis)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 25-30 deka csavart tészta (nem a hűtőből)
- só, bors, fűszerek
- kevés zsiradék(olaj vagy margarin)
Ezt hoztam össze belőlük:
A brokkolit rózsáira szedtem és enyhén vegetás vízben puhára főztem. Közben a felkarikázott kolbászt és a feldarabolt sonkaszalámit egy fej apróra vágott hagymával egy kis olajon összesütöttem.(csak annyira, hogy a hagyma üveges maradjon)
A 3 egész tojást, a 2 joghurtot és a sajtkrémeket összekevertem, majd hozzáadtam a megfőtt, leszűrt brokkolit és az összesütött húsféléket. Befűszereztem sóval, borssal és a 2 gerezd frissen nyomott fokhagymával.
Amíg a tésztát kifőztem az enyhén sós vízben, az előzőek ismerkedtek egymással, azaz „összeértek” a masszában.
Egy hőálló üvegtál aljába egy kanál olajat( vagy margarint) tettem, majd beleöntöttem a főtt tésztával összekevert brokkolis „anyagot”. A tetejére reszeltem egy kevés sajtot, meglocsoltam olajjal, és betoltam az előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 percig sütöttem, amíg a teteje megpirult.
Igazán kiadós vacsora lett belőle egy személynek 2-3 napra, vagy egy estére 4-5 főnek.
Ha esetleg zöldséget is találsz a hűtőben, ezt a zöldséges csirkerakottast dobd össze belőlük! Nagy sikere lesz!
Hozzászólás zárolva.