Facebook hozzászólás
1 391

Szezámmagos csirkeszárnyak – szójaszósszal

Igazán gyors, és pikáns vacsora készülhet csirkeszárnyakból is. Most éppen mézben, szójaszószban hempergettünk, sütöttünk, és percek alatt elfogyasztottuk.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 deci szójaszósz
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál méz
  • 1 kanál szezámmag

Elkészítés:
A csirkeszárnyakról levágjuk a felső részt. Mélyebb serpenyőben olajat öntünk (annyit hogy a húst ellepje) Só, bors, liszt keverékében belehempergetjük a húsokat(először a csontos részt, és a következő túrában a „combosabb” felső részt, majd ropogósra sütjük. Teflon serpenyőben összefőzzük a szójaszósz felét, a fele cukrot, a mézet, a szezámmagot és az első túra (csontos rész) sült húst beletesszük. Pár perc múlva megfordítjuk, mikor beszívta a szószt, levesszük a tűzről. Ugyanezt a folyamatot elvégezzük a felső részekkel is. Főt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Nagyon pikáns grillezett káposztasalátát is adhatunk hozzá!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!