Dióval töltött ponty
A tavaszi horgász szezon csak úgy ontja a finom és egészséges halállományt. A rántott ponty helyett azonban most valami nagyon egyszerűt, de mégis különlegeset ajánlunk. Dióval párosítottuk, és töltöttük meg a halunkat. Isteni lett!
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg tisztított ponty
- 1 bögre apróra vágott dió
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- őrölt paprika, só, bors
Elkészítés:
Megtisztított halat sózzuk, borsozzuk, beirdaljuk, és kb. 15 percre állni hagyjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, a diót és az őrölt paprikát, majd a halat megtöltjük vele. A hal hasát fogvájóval összetűzzük. Őrölt paprikával meghintjük, olajjal meglocsoljuk és kb 4o percig közepes hőfokon a sütőben megsütjük. Időközben meglocsolgatjuk a kisült levével.
A mai menühöz ugyan nem szükségeltetik, de felelevenítjük, hogyan szabadulhatsz meg szakszerűen a halszálkáktól! Csak ügyesen!
Hozzászólás zárolva.