Ropogós narancsos halfilé – kicsit másként
A hal egészséges, bár éves szinten sajnálatosan keveset fogyasztunk belőle. Ezt a receptet nemrég tanultam egy vidéki étteremben, és azóta többször elkészítettem otthon is.A narancs és a kukoricapehely teszi különlegessé.
Hozzávalók:
- 800 gr tengeri halfilé (hekk)
- kukorica keményítő
- kukoricapehely
- só
- olaj
- 2 narancs
- petrezselyemzöld
A halszeleteket enyhén besózzuk és narancslével jól meglocsoljuk. Két kanál kukorica keményítőt vízzel simára keverünk, amíg joghurt állagú masszát nem kapunk. Egy másik edénybe összetörjük a kukoricapelyhet.A halat belemártogatjuk a kukorica keményítőbe, majd megforgatjuk a kukorica pehelyben, és egy kicsit „rápacskoljuk” a masszát. Bő olajban aranysárgára sütjük. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel, és narancs karikákat teszünk hozzá.
Hozzászólás zárolva.