Ez nem egy szokványos joghurtos csirkemell!
Nem egy szokványos bundát kapott a csirkemellünk, és nem is hagyományosan sütöttük ki. Az érdekességét a különleges panír adta, ettől lett sokkal izgalmasabb és ízletesebb. Igazi ünnepi lakoma a hétköznapokra.
Hozzávalók:
- 50 deka csirkemell filé
- 4 dl joghurt
- 10 deka trappista
- 10 deka zsemle morzsa
- 2 kanál petrezselyem
- ízlés szerint só, bors, kevés olaj
Elkészítés:
A húst felszeleteltem (mintha rántani akarnám), enyhén besóztam, borsoztam, egy picit állni hagytam. Addig a trappistát lereszeltem, majd hozzáadtam az apróra metélt a petrezselyemzöldet, a kenyér(zsemle)morzsát és összekevertem.
A hús szeleteket belemártogattam a joghurtba, majd jól meghempergettem a sajtos keverékben. Egy hőálló edényt olajjal megkentem, és a bundás húsokat szépen egymás mellé belerakosgattam. A megmaradt joghurtot és panírt összekevertem, majd az egész húsállomány a tetejére öntöttem, picit még meglocsoltam olajjal, és lefedtem alufóliával. Így fóliásan 2oo fokon kb 2o percig sütöttem, majd ezt követően megszabadítva a fóliától – pirosra sütöttem. Ízlés szerint burgonyapürével, vagy friss salátával tálalható.
A zöldsége csirkerakottast próbáltad már? No, az is felejthetetlen!
Hozzászólás zárolva.