A nyár slágere: sütés nélküli túrós meggytorta
Már érik a ropogós cseresznye, és lassan megjelennek az első piros meggyszemek is. De akinek még van a tavalyi üvegesekből, az most elhasználhatja ehhez a fantasztikus sütés nélküli tortához.
Hozzávalók:
- 15 deka darált keksz
- 13 deka vaj
- 30 deka túró
- 1,5 deci joghurt
- 1 deci tejföl
- 2 kk citromlé
- zselatin (10 g)+ (1o g)
- 15o g cukor,
- meggy
Elkészítés:
A darált kekszhez hozzáadjuk a felolvasztott vajat, és gyúrható tésztát készítünk (én főtt kávét is adok hozzá). Egy kapcsos tortaformát (26 cm) sütőpapírral kibélelünk és egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát. Egy deci tejfölhöz hozzákeverünk 1 deka zselatint, majd 2o percig állni hagyjuk, ezt követően felmelegítjük(nem főzni!) és csomómentesre keverjük. A túrót, joghurtot, cukrot, citromlevet, összedolgozzuk, és a kihűlt zselatinos tejfölhöz adjuk. Két órára hűtőbe rakjuk pihenni. A túrós krémet ezután rásimítjuk a kekszes anyagra, erre rárakosgatjuk a kimagozott meggyszemeket és leöntjük a zselatinnal. (A meggylével összedolgozzuk a másik 1 deka zselatint) Nagyon mutatós és finom sütemény lesz belőle.
Ha még nem készítetted el a világ legegyszerűbb epertortáját, szintén sütés nélkül, akkor most itt az ideje!
Hozzászólás zárolva.