Gombás csirkemell – így még a tepsi sem látta
Az összetevők, mint a gomba, csirkemell és sajt már többféle variációban találkozott. De talán még így sosem, hogy még a sütő is önfeledten örült volna neki. A család tagjairól nem is beszélve. Egyszerűen nagyszerű vacsoraötlet!
Hozzávalók:
- 50 deka csirkemell
- 25 deka gomba
- 2 deci tejföl
- 15 deka gouda sajt
- 3 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A felkockázott, és befűszerezett (só,bors) csirkemelleket olíva olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát, fokhagymát. Ezekkel tovább pirítjuk, majd hőálló edénybe (vagy kisebb tepsibe) öntjük. A tejföllel kikeverjük a tojásokat, és meglocsoljuk vele a gombás csirkemasszát, végül a reszelt gouda sajttal megszórjuk és 18o fokon kb 2o percig sütőben aranysárgára sütjük.
A gombával a brokkoli is jóban van! Ez az egytál étel a zöldségimádók kedvence lesz!
Hozzászólás zárolva.