Tonhalkrémes sült paprika
Szeretjük a gyors és egyszerű nyári vacsorákat, különösen ha azok halból és zöldségekből állnak. Ezt az alig fél órás költeményt nem egyszer fogod elkészíteni, az is biztos.
Hozzávalók: (2 személyre)
4 paprika
1 tonhal konzerv
2 paradicsom
1 kisebb krumpli
1 szelet kenyér közepe
1 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 reszelt zeller gumó
2-3 kanál olaj
oregánó, bors, só.
A paprika, az olaj és a krumpli kivételével a hozzávalókat apró darabokra szeljük, a hagymát lereszeljük, befűszerezzük, és az egészet jól összedolgozzuk. A paprikákat megtöltjük a masszával, és krumplikarikával befedjük. Egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük őket, és olajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Én pirítóssal tálalom. (A kenyérbelet nem kell áztatni, a paradicsom levét fogja majd fel)
Narancsba töltött tonhalat is kínáltunk már. Emlékszel a receptre?
Hozzászólás zárolva.