Szalonnás-kolbászos kevert süti – az esti borozgatáshoz
Kevert tésztát leginkább édesen készítjük, ám ez a füstölt, sós változat is könnyen a kedvencünkké válhat. A füstölt húsok hozzáadásával egy igazi sörözős-borozós nyáreste főszereplőjévé válhat.
Hozzávalók:
6 tojás
35 deka túró
50 deka liszt
1 sütőpor
400 ml joghurt
200 ml olaj
10 deka bacon szalonna
10 deka füstölt tarja
10 deka kolbász
25 deka sült paprika (én kukoricával helyettesítem)
10 deka savanyú uborka
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, az olajjal, a túróval, a joghurttal, az apróra felkockázott húsfélékkel, az uborkával és a sült paprikával vagy kukoricával. A habbá vert fehérjékhez szép fokozatosan hozzáadjuk a tojás sárgákat, és beleforgatjuk az előző keverékbe. Kilisztezett tepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Ha az édes kevertek jobban bejönnek, akkor ezt az olcsó sütit ajánljuk! Gyerekjáték elkészíteni!
Hozzászólás zárolva.