Facebook hozzászólás
1 696

Mennyei ananásztorta – sütés nélkül

A recept déli szomszédainktól, Szerbiából származik, miként egyik alapanyaga is, a plazma keksz. Gyorsan elkészíthető, különleges desszert, igazi nyári meglepetés.

Ugye milyen gusztusos? Hát még az íze!
Ugye milyen gusztusos? Hát még az íze!

Hozzávalók:
30 deka plazma keksz
25 deka háztartási keksz
25 deka porcukor
5 deci tejföl
1 ananász konzerv
2 tasak tejszínpor (vízzel kikeverhető)

Elkészítés:
A tejfölt, a porcukrot és a darált kekszeket kikeverjük, majd hozzáadjuk az apróra darabolt ananász felét. Ha kicsit kemény a tészta, az ananász levével felhígíthatjuk egészen addig, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. A tortaforma aljára nyomkodjuk a kekszes tésztát, a megmaradt ananászt rárakosgatjuk, és a tetejét megkenjük a felvert tejszínnel. Hidegre tesszük kb. fél órára, majd szeleteljük.

Mi az a „plazma keksz”?
A plazma keksz főleg Szerbiában „őshonos” magas vitamin és ásványi anyag tartalmú keksz. A benne lévő kalcium, foszfor és vas erősíti a csontokat és a fogakat, valamint szabályozza az anyagcserét is. Önálló rágcsaként, de sütemények alapanyagaként is kedvelik. Magyarországon csak olyan üzletekben lehet kapni, ahol déli szomszédainktól származó termékeket árulnak.

Tipp: ha nincs lehetőségünk plazma kekszet beszerezni (amely ízvilágában és állagában is utánozhatatlan), akkor természetesen csak háztartási kekszet is használhatunk.

Receptjeink között még számos sütés nélküli finomságot találsz, többek között ezt a 3 pudingos csodát!

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!