Pudingos almatorta – a sütés nélküli habos csoda
Nagyon rákaptunk a sütés nélküli finomságokra, ami ebben a melegben nem is csoda. Most egy almás, vaníliapudingos változatot készítettünk, ami akár egy szeptemberi születésnap főszereplője is lehet. A tetején pedig szó szerint van hab a tortán…
Hozzávalók:
1 kg alma
6 deci víz
20 deka cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1/2 kiskanál fahéj
4o deka háztartási keksz
25o ml tejszín,
kakaópor
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, ahogy azt egy normális pitébe szoktuk. A meghámozott, lereszelt almához hozzátesszük a 20 deka cukrot, és 6 deci vízben kb. 1o-15 percig főzzük. A pudingporokat 5-6 kanál hideg vízzel kikeverjük, hozzáadjuk az előírt fahéj mennyiséget, és a még forrásban lévő almával tovább főzzük sűrűsödésig. A tepsi aljára kekszet rakunk, arra rá a meleg krémet, majd erre ismét egy sor kekszet. Addig rétegezzük amíg a masszából van. Legfelül legyen a keksz, arra rá simítjuk a habbá vert tejszínt. Utolsó momentumként rászitáljuk a kakaót, majd egy éjszakára hidegre tesszük, hogy a keksz is átpuhuljon.Másnap szeleteljük. Nagyon mutatós, egyszerű sütemény.
Hozzászólás zárolva.