Facebook hozzászólás
1 508

Túróval töltött padlizsántekercsek – egy könnyed vacsora

A padlizsánt és a tejfölös túrót külön is imádom, ezért arra gondoltam, mi lenne, ha összehoznám őket? Így jött létre ez a fantasztikus ízhatású együttes, amely akár a diétások, vegetáriánusok kedvence is lehet. De egy kis natúr csirkemell társaként is kitűnő!

padlizsánHozzávalók:

2 nagyobb padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
1dl olívaolaj
só, bors, rozmaring

Töltelék:
25 deka túró
1 kk őrölt paprika
1 kanál tejföl
só, bors, fűszerek
1 közepes fej reszelt vöröshagyma

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük és megsózzuk. A levet eresztett padlizsánt kb.15 perc után papírtörlővel szárazra töröljük. Az olívaolaj és a fűszerek keverékével mindkét oldalát megkenjük, és roston pár perc alatt mindkét oldalát megpirítani. (lehet teflonon is)
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, és még a meleg padlizsán szeletekbe betekerjük. Aki szereti, az kevés sajtot is reszelhet rá.

Ha a majonézes padlizsánkrémet még nem készítetted el, akkor itt az ideje! Pirítóssal isteni!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!