Facebook hozzászólás
2 249

Almás-fahéjas tejbegríz – a 10 perces édesség

Van az úgy, hogy a tévé előtt ücsörögve valami gyors édességet enne a család. Nos, erre való a jól bevált tejbedara, amit most egy kis almával felturbósítottunk fel. Amolyan almakompót-tejbedara hibrid lett belőle. Igazán különleges és imádni való desszert.

14585513_1372498766110933_1407779843_nHozzávalók:

5 dl tej
50 deka alma
5 kanál cukor
4 kanál búzadara
½ kk fahéj –
kesudió (bármilyen csonthéjas lehet)

Elkészítés:

Az előírt  fél liter tejben 3 kanál cukorral hagyományos módon megfőzzük a grízt. Az almát megpucoljuk, feldaraboljuk, majd 1 deci vízben 2 kanál cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. Még melegen a tejbedarához keverjük. (Az édesszájúak több cukorral is elkészíthetik, a diétások pedig édesítővel módosíthatnak az alaprecepten.) Amikor kihűlt, megszórjuk a kesudióval vagy mandulával, ízlés szerint, amivel szeretjük.

Van egy másik tejbedarás finomságunk, váratlan vendégek esetére. Kipróbáltad már?



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!