Csicseriborsós fasírtgolyók – az egészségünkért
Amikor a nevét hallottam, kissé bizalmatlan voltam, eddig csak a gyerekdalból ismertem. Ám egyik ismerősöm olyan golyókat sütött belőle, hogy azóta is a heti menüsor egyik kedvence. Kóstoljátok meg!
Hozzávalók:
1 bögre csicseriborsó –
1 kisebb vöröshagyma –
1 gerezd fokhagyma –
2 k.k.petrezselyemzöld –
1/2 k.k. köménymag (darált) –
½ k,k, sütőpor –
kevés teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:
Egy éjszakára a csicseriborsót vízben áztatjuk. Másnap papírtörlővel felszárítjuk a nedvességet, majd apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával és a petrezselyem zöldjével összedaráljuk. Belekeverjük a köményt, a sütőport és szükség szerint a lisztet. Kis gömböket formálunk belőlük, majd kókuszzsírban aranybarnára sütjük.
Lehet önálló falatka, de fogyaszthatjuk salátával is.
Ha egy isteni almatortára vágysz, akkor bízd a férjedre! Sanyi is megcsinálta…
Hozzászólás zárolva.