Kecskesajtos szőlő – vadító páros
Pompás előétel, de ha nem sajnáljuk az időt az elkészítésére, esti filmnézéskor is jó szolgálatot tesz így ősz táján. Keressünk minél nagyobb szemű szőlőt, hogy ne legyen annyira pepecs meló a kenegetés… Pontos mennyiségeket nem adunk meg, ha idő előtt elfogyna a sajtkrém, kapkodjuk be pucéran a szőlőket. Diót is annyit használjunk, amennyit szeretünk, talán van, aki annyira nem rajong érte. Próbáljuk még ki mandulával is!
Hozzávalók:
A szőlőt megmossuk, szárazra töröljük. A kétféle sajtot összekeverjük, ha kell, ízesítjük sóval, és gondolatnyi borssal, majd egy kis pengéjű késsel szépen körbekenegetjük a szőlőszemeket a krémsajttal. Az apróra vágott-tört diót kicsi, mély tálkába öntjük, abba mártjuk a sajtos szőlőket. Kicsit rányomogatjuk a kezünkkel a diódarabokat, és tálra tesszük. Hűtőben tároljuk felhasználásig.
Hozzászólás zárolva.