Facebook hozzászólás
399

Keleti ismerősünk, a hummusz

Ismerős vagy nem, idő kellett hozzá, mire megszerettem. Mára azonban töretlen a szerelem köztünk,  és nem is értem, miért nem készítem gyakrabban… Kiváló könnyű nyári ebéd lehet belőle, falafel mellé is nagyon jó, meg úgy általában, baráti összejövetelek nagy sztárja válhat belőle. Egyetlen komoly hibája van mindössze, mégpedig az, hogy nagyon nehéz abbahagyni, ha egyszer belekezdtünk a mártogatásába.

Hummusz Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók :

1 csicseriborsó konzerv
2-3 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj
2 evőkanál szezám paszta (tahini)
ízlés szerint citromlé

bors

Elkészítés :

A fenti hozzávalók az alaprecepthez vannak. Ezerféle módon lehet variálni, csípősre is akár.
A konzervet szűrjük le, a levét ne öntsük ki, tegyük félre.  A borsót öblítsük le, öntsük turmix gépbe. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, öntsünk annyi konzerv levet hozzá, hogy a gép masszává tudja keverni. Ízesítsük ízlés szerint.
Pirítóssal, pipával,  kréker keksszel, zöldségekkel tálaljuk. Pitával a legfinomabb.

Márti pikáns falatkái
Baráti társasággal a teraszon, beszélgetni, sörözni, ehhez könnyű, üdítő, de mégis tartalmas kis sörkorcsolyákat kell megálmodni. Így született ez a kis mediterrán ízvilágú mártogatós. Ha ezt is elkészíted a hummusz mellé, nagyjából kész is a menü!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!