Keleti ismerősünk, a hummusz
Ismerős vagy nem, idő kellett hozzá, mire megszerettem. Mára azonban töretlen a szerelem köztünk, és nem is értem, miért nem készítem gyakrabban… Kiváló könnyű nyári ebéd lehet belőle, falafel mellé is nagyon jó, meg úgy általában, baráti összejövetelek nagy sztárja válhat belőle. Egyetlen komoly hibája van mindössze, mégpedig az, hogy nagyon nehéz abbahagyni, ha egyszer belekezdtünk a mártogatásába.
Hozzávalók :
1 csicseriborsó konzerv
2-3 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj
2 evőkanál szezám paszta (tahini)
ízlés szerint citromlé
só
bors
Elkészítés :
A fenti hozzávalók az alaprecepthez vannak. Ezerféle módon lehet variálni, csípősre is akár.
A konzervet szűrjük le, a levét ne öntsük ki, tegyük félre. A borsót öblítsük le, öntsük turmix gépbe. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, öntsünk annyi konzerv levet hozzá, hogy a gép masszává tudja keverni. Ízesítsük ízlés szerint.
Pirítóssal, pipával, kréker keksszel, zöldségekkel tálaljuk. Pitával a legfinomabb.
Hozzászólás zárolva.