Obatzter, a bajorok csemegéje
Igazán csak egyetlen egy baj van vele. Na jó, kettő. Az egyik, hogy súlyosan rá lehet szokni, a másik, hogy nem lehet belőle eleget készíteni, mert mindig az utolsó cseppig elfogy. Körülbelül tíz perc alatt. Kiváló sörkorcsolya, de egy ráérős reggelire is alkalmas, húsvét táján vendégvárónak is remek, egyszóval kifogástalan recept.
Hozzávalók:
1 kerek camembert
6 dkg puha vaj
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
fél mokkáskanál frissen őrölt bors
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 kis fej salotta hagyma
1 kávéskanál mustár
só
bors
2 evőkanál sör
Elkészítés:
Vágjuk le a camembert tetejét, belsejét kávéskanállal úgy vájjuk ki, hogy a héj sértetlen maradjon. Egy tálban a sajtot elkeverjük a puha vajjal, és az összes többi hozzávalóval. Ha elkészült, visszatöltjük a héjba, kicsit lehűtjük (ne legyen azért nagyon hideg, mert a vajnak csak kicsit kell visszadermednie), majd barna kenyérrel, paradicsommal, hagymával tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.