Facebook hozzászólás
479

Obatzter, a bajorok csemegéje

Igazán csak egyetlen egy baj van vele. Na jó, kettő. Az egyik, hogy súlyosan rá lehet szokni, a másik, hogy nem lehet belőle eleget készíteni, mert mindig az utolsó cseppig elfogy. Körülbelül tíz perc alatt. Kiváló sörkorcsolya, de egy ráérős reggelire is alkalmas, húsvét táján vendégvárónak is remek, egyszóval kifogástalan recept.

Obatzer Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

1 kerek camembert

6 dkg puha vaj

1 mokkáskanál őrölt pirospaprika

fél mokkáskanál frissen őrölt bors

1 mokkáskanál őrölt kömény

1 kis fej salotta hagyma

1 kávéskanál mustár

bors

2 evőkanál sör

Elkészítés:

Vágjuk le a camembert tetejét,  belsejét kávéskanállal úgy vájjuk ki, hogy  a héj sértetlen maradjon. Egy tálban a sajtot elkeverjük a puha vajjal, és az összes többi hozzávalóval. Ha elkészült, visszatöltjük a héjba, kicsit lehűtjük (ne legyen azért nagyon hideg, mert a vajnak csak kicsit kell visszadermednie), majd barna kenyérrel, paradicsommal, hagymával tálaljuk.

Rántott camembert sangriás kék áfonya mártással, rozmaringos rizzsel
Áfonyaszósz és gyömbér – az angolszász karácsonyi konyha fontos ízei. De a magyar ízléstől sem áll távol. Finom, húsmentes ételt ajánlunk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!