Parmezános csirke paradicsommártásban
Olasz étel, előszeretettel készítik arrafelé, de én kóstoltam már Amerikában is, ott chicken parmesan a neve. Remekül ötvözi a klasszikus magyar rántott húst az olasz paradicsomos ételekkel, amelyeket a magyarok is nagyon kedvelnek. Elkészítése egyszerű, ha kipróbáljátok, biztosan bevonul a családi repertoárba.
Hozzávalók:
1 db csirkemell filé lapjában vékony szeletekre vágva
2 db tojás
zsemlemorzsa
10 dkg reszelt parmezán
7 dl paradicsom passata vagy házi spagetti szósz
1 gömb mozzarella
só
olaj a kisütéshez
Elkészítés:
A húst vékony lapokra vágjuk, kicsit kiveregetjük, majd besózzuk. Felvert tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába hempergetjük, amibe előzőleg belereszeltük a parmezánt. A hússzeleteket forró olajban csak addig sütjük, míg a panír színt kap rajta, nem szükséges készre sütni a húst. Egy tűzálló tálba öntsünk némi paradicsom szószt, fektessük bele a húsokat egy rétegben, takarjuk be a tetejüket szintén szósszal (nem kell, hogy elmerüljenek a szeletek a paradicsomban), majd szeleteljünk a tetejére egy gömb mozzarellát.
200 fokos sütőben süssük 15-20 percig.
Ha nincs saját paradicsomszószunk, akkor a bolti passatát feltétlenül forraljuk fel, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal, egy kevés kis fokhagyma sem árthat neki.
Hozzászólás zárolva.