Facebook hozzászólás
178

Éva kedvenc brokkolikrémlevese

Az egyik nagy kedvencem ez a leves, és ennek három oka van. Az első, hogy nem kell vele sokat pepecselni, mivel mindent le kell majd turmixolni, nem kell túl sokat bajlódni az egyforma darabokra vágással. A második, hogy nagyon finom és egészséges, a harmadik pedig, hogy variálható attól függően, mivel akarom sűríteni, egyáltalán akarom-e sűríteni, vagy csak diétás változatot szeretnék.

Brokkolikrémleves, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
1/2 kg brokkoli
1 kis krumpli
1 szál sárgarépa
1 nagy csomag petrezselyem

bors
tejföl vagy tejszín

Elkészítés:

A brokkolit rózsákra szedjük, a répát és a krumplit kisebb darabokra vágjuk, majd maximum 1,5 liternyi sós vízben puhulásig főzzük. Merülő mixerrel krémesre dolgozzuk. Tálaláshoz hagyhatunk egy-két brokkoli rózsát betétnek. Én beleturmixoltam a levesbe a petrezselymet, csodás friss ízt adott neki. Ha nem törődünk a kalóriákkal, adjunk hozzá néhány kanál tejfölt vagy tejszínt, finom selymessé varázsolja az amúgy sem rossz levesünket.

Csőben sült zöldségek
Remek köret ez a csőben sült besameles zöldségtál, ami egytálételnek is kiváló persze, ha úgy döntünk, hogy valami egyszerűbb ebédet vagy vacsorát tálalunk. Mivel nagy kedvenc a kelbimbó és a brokkoli, az étel gerincét is ez képezi, de természetesen minden jó bele, használjuk bátran azokat a zöldségeket, amiket otthon találunk. Diétásnak sajnos nem mondható, mert a besamel mártás elég ütős, ami a kalóriákat illeti, ezért olyanoknak ajánlom, akik nem kénytelenek határok közé szorítani napi fogyasztásukat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!