Mogyorókrémes kekszkosárkák – sütés nélkül
Már gyűjtögetjük az ünnepi alkalmakra azokat a finomságokat, amelyek gyorsan, sütés nélkül készülnek. Ezt az édességet gyerekjáték elkészíteni, ezért a lurkó is besegíthet a golyózásba. A mogyorókrém miatt a gyerekzsúrok kedvence lesz, az tuti!
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 20 deka cukor
- 15 deka margarin
- 10 deka csokoládé
- 15 deka pirított, darált mogyoró
- 25 deka darált keksz
- darált mogyoró, mogyorókrém
Elkészítés:
A vizet, a cukrot, a margarint és a csokoládét lassú tűznél összeforraljuk. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált kekszet és a pörkölt, darált mogyorót. Hideg helyre tesszük (kis időre akár a hűtőbe is mehet), hogy „gyurmázhatóvá” merevedjen massza. Gombócokat formálunk a tésztából (mint a kókuszgolyók esetében), majd a golyócskák közepét benyomkodjuk és fészek alakúra igazítjuk. Mogyorókrémmel (vagy akár rumos diókrémmel) megtöltjük a fészkeket, díszítésül pedig megszórjuk pörkölt-darált mogyoróval.
Az Otthonfőzök oldalán számos sütés nélküli finomságot találtok még! Például ezt a 4 emeletes kekszes-nápolyis csodát is!
Ha mindenképpen a sütő mellett szeretnétek melegedni, és mogyorós édességre vágytok, akkor ezt válasszátok:
Hozzászólás zárolva.