Facebook hozzászólás
130

Figyelem! „Orkán erejű szél várható!”

Orkán erejű szél és mindent elsöprő áradás várható hamarosan. Jó lesz résen lenni. Hogy hol?

Leginkább otthonunkban, egy nagy szülinapi buli kellős közepén…

Kedves Szülő! Volt már olyan helyzetben, hogy csemetéinek szervezett születésnapi, névnapi zsúron az evés-ivás után kifulladt a jókedv, és felütötte fejét az unalom?

Ilyen esetre bizony jól jön néhány játékötlet, amivel megmozgatjuk a vendégsereget. Most három olyan egyszerű, de szórakoztató játékot mutatok be, amit kisebb lakásban is lehet játszani, és csak székekre van hozzá szükség. Elsősorban az általános iskolás korosztály számára mulatságosak, de jómagam középiskolában is nagy sikerrel használtam.

Fújja el a szél azt, aki…

Körbe rakjuk a székeket. Mindenki helyet foglal egy széken, és az első vállalkozó a kör közepére áll. A következőt mondja: „Fújja el a szél azt, aki…” és befejezi saját kedve szerint. Például: „Fújja el a szél azt, akinek hosszú haja van.”

Erre a kijelentésre azok, akinek hosszú hajuk van, fel kell, hogy álljanak, és át kell ülniük egy másik székre. Természetesen villámgyorsan, hisz sokan kereshetnek helyet maguknak. Közben, a játékvezető is igyekszik széket foglalni magának (ha igaz rá az állítás). Akinek nem jut szék, középre áll.

A mondatot saját szánk íze szerint alakíthatjuk. Pl. Aki szereti a csokit/ Akinek nincs testvére/ Aki fiú/ Akin nadrág van/Akin nincsen gomb stb.

Hullámjáték

Maradhatnak a székek körben. Miután a gyerekek helyet foglaltak, egy valaki (akár a szülő), átveheti a játékvezetői szerepet.

Ha a vezető azt mondja: „Hullám jobbról…”, akkor egy székkel mindenki balra ül.

Ha azt mondja: „Hullám balról”, akkor egy székkel mindenki jobbra ül.

Ha azt kiáltja: „Dagály”, akkor mindenkinek helyet kell cserélnie valaki mással.

Aki ront, átveszi a játékvezető helyét.

Most csapd le…

 A székek továbbra is körben vannak. Egy vállalkozó szellemű gyerek középre áll, kezében összecsavart újságpapír. Ez lesz a „fegyver”.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…

Panaszok, amikkel érdemes azonnal fogorvoshoz fordulni

Köztudott, hogy nőként fokozottabban ki vagyunk téve a különböző fogászati problémáknak, hiszen a fogaink állapotát…
1 / 3 459

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!