Málnás túrós lepény – egy falat nyár
Nyári gyümölcsdömping közepén kötelezővé tenném ennek a receptnek a kipróbálását, de ha valaki ősszel, vagy télen talál rá, annak sem kell elkeserednie, hiszen fagyasztott málnával, esetleg áfonyával, ribizlivel ugyanolyan finommá varázsolhatjuk.
Hozzávalók:
25 dkg túró
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2 evőkanál gríz
csipet só
Elkészítés:
A túrót áttörjük (szerintem nem érdemes ezt a lépést megspórolni, sokkal jobb lesz a végeredmény, ha nincsenek a túróban nagy rögök), a tojásokat szétválasztjuk. Ezután hozzáadjuk az összes hozzávalót a túróhoz, a tojásoknak először csak a sárgáját, majd a felvert fehérje habot is. Ezt érdemes úgy csinálni, hogy a keményre vert habnak először csak harmadát adjuk a masszához, azzal jól elkeverjük, fellazítjuk a túrókrémet, a maradék kétharmadot pedig spatulával, óvatosan, nem összetörve a habot adjuk hozzá.
Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát (az enyém 26 centis), a papírt vékonyan megkenjük zsiradékkal, majd beleöntjük a masszát, tetejére potyogtatunk 25 dkg málnát, és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük a túrós pitét.
Hozzászólás zárolva.