Resztelt csirkemáj
Aki nem idegenkedik a belsőségek fogyasztásától, az bizonyára kedveli a resztelt májat. Nálunk csak csirkemájból készülhet, ami azért is előny, mert percek alatt vacsorát lehet tenni az asztalra, a csirkemájnak ugyanis nem kell sok idő, hogy megsüljön.
Hozzávalók 3 személyre:
70 dkg csirkemáj szív nélkül
2 fej közepes hagyma
olaj
só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A májat mossuk meg, töröljük szinte szárazra, vágjuk le róla az oda nem való, vagy egyszerűen csak nem szimpatikus darabokat, és aprítsuk 2 mm vastag darabokra. A magam részéről azt szeretem, ha egészen apró a máj, akkor pillanatok alatt tökéletesen át lehet sütni. A két vöröshagymát vágjuk félbe, majd fél karikákra, minél vékonyabbak a karikák, annál jobb. A megmelegített olajon kezdjük el párolni. Ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg, de legyen egészen puha. Sózni ne sózzuk meg a hagymát, azt a máj nemigen szereti menet közben, csak a végén.
Amikor a hagyma már nagyon puha, tekerjük fel a lángot a serpenyő alatt, adjuk bele a májat, és néhány perc folyamatos kevergetés, rázogatás mellett süssük át. Amikor úgy látjuk, hogy kész van, nincsenek benne olyan darabok, amelyek véresek még a közepükön, szórjuk meg ízlésünknek megfelelő mennyiségű pirospaprikával (a képen látható, hogy én nem sajnálom tőle a jó bajai pirospaprikát), sózzuk, borsozzuk. Egyszerű sós vízben főtt krumplival szeretem tálalni, itt a máj viszi a prímet, a krumplinak csak mellékszerep jut.
Hozzászólás zárolva.