Chili con quinoa
A chili con carnéról már hallottál, ha szereted, tán már meg is főzted, de mi a csuda az a chili con quinoa? Nos, ez egy igen egészséges, és igen finom egytál étel, hús nélküli, mégis azt az illúziót adja, hogy van benne hús. Egyéb összetevői megegyeznek a chili con carnééval, ízvilága úgyszintén, csak az állaga más. Villants egy nagyot vega barátnődnek, vagy a pasidnak, hátha elájul az újdonságtól!
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj vagy 1 teáskanál kókuszolaj
2,5 dl nyers quinoa leöblítve
1 doboz darabolt paradicsom konzerv
1 doboz vörösbab konzerv
1 doboz kukorica konzerv
1,5 dl zöldségleves
fél kaliforniai paprika kis kockákra vágva (jalapeno lenne jó)
2 gerezd fokhagyma aprítva
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 mokkáskanál cayenne-i bors
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
só
friss koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
A zsiradékon az összedarabolt fokhagymát egy percig pirítjuk, rádobjuk a kaliforniai paprika kockákat, azok is kapnak egy percet a melegben. Ezután a babot, a kukoricát és az alaposan átöblített, lecsepegtetett quinoát is tegyük az edénybe, öntsük fel a paradicsommal és a levessel. Hozzuk forrásba az ételt, majd jöhetnek a fűszerek a kakaó kivételével. Kis lángon, lefedve főzzük tovább az ételt, ennek a mennyiségnek max. 20 percre van szüksége ahhoz, hogy a quinoa megpuhuljon. A legvégén adjuk hozzá a kakaóport, ha szükséges, sózzuk még meg az ételt.
Friss korianderzöld való a tetejére.
Hozzászólás zárolva.