Salátaleves
Tavasztól őszig készíthetjük ezt a levest, télen bizony nem túl kifizetődő vállalkozás, amikor a saláta ára az egekben jár. De szezonjában bármilyen főétel elé szívesen ajánlom, könnyed, a tejföltől kicsit pikáns, fokhagymás levest tehetünk asztalra, ha a salátalevesre esik a választásunk.
Hozzávalók:
2 fej saláta, persze több még jobb
2 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
2 db zöldségleveskocka
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
só
bors
Elkészítés:
A megmosott salátát nagyobb darabokra tépjük, egy kevés olajon megfuttatjuk, megsózzuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, majd felengedjük vízzel, beletesszük a leveskockát, és nagyjából 10 percig főzzük a levest. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, addig a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, belekeverjük a levesbe, majd egyet forralunk rajta. A tetejére pirított bacon kockákat adhatunk, de tökéletesen megfelel még a vajon pirított kenyérkocka is.
Hozzászólás zárolva.