Borsókrémleves
Csodás, élénk zöld színével a legrondább szürkeségben is jó kedvre derít ez a leves. Igazán semmi extra nem kell hozzá, borsóból pedig megfelelő a fagyasztott is. Egy kis petrezselyem, jóféle olívaolaj, a tetejére egy tökéletes buggyantott tojás, és máris a mennyországban érzed magad.
Hozzávalók 4 tányér leveshez:
1 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg borsó
2 dl tejszín
1 l víz
1 csokor petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A megolvasztott vajon és olajon dinszteljük meg a hagymát. Ha puha, reszeljük rá a fokhagymát, majd jöhet a borsó. Öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk meg, majd főzzük puhára a borsót. Utoljára adjuk hozzá a petrezselymet. Ha ez megvan, botmixerrel pürésítsük a levest. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel még egyszer. Ha kell, adjunk még hozzá sót, borsot.
Hozzászólás zárolva.