Csoki szuflé
Szuflét készíteni csak egy kicsit bonyolultabb, mint egy jó rántottát elkészíteni. A csoki szuflénál az a fontos, hogy a közepe még folyós legyen, akkor mondhatjuk el, hogy igazán jól sikerült felfújtat készítettünk.
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé felaprítva
10 dkg vaj
2 evőkanál liszt
10 dkg cukor
3 nagy tojás
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét és a vajat. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet és a cukrot, egy másikban verjük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a lisztes, cukros keverékhez, majd adjuk hozzá az olvadt vajas csokoládét is. Keverjük, míg egynemű masszát nem kapunk. Osszuk el négy alkalmas sütőformában, és süssük 12 percig. Forrón tálaljuk, tejszínhab vagy vanília fagylalt kitűnő kiegészítő mellé.
Hozzászólás zárolva.