Facebook hozzászólás
573

Áfonyás, mogyorós keksz

Ennek a sütinek igencsak nagy előnye, hogy tésztája fagyasztható, bármikor, ha időnk engedi, készítsünk egy nagyobb adagot, fagyasszuk le, és amikor szükség van rá, csak felszeleteljük és megsütjük.

Áfonyás, mogyorós keksz. Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

12 dkg porcukor
18 dkg vaj
2 tojássárgája
2 teáskanál citromlé
18 dkg liszt
10 dkg darált mogyoró (bokormogyoró)
15 dkg aszalt vörös áfonya
néhány evőkanál mák

Elkészítés:

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromlevet, majd a liszt és mogyoró keverékét. Utolsóként a vörös áfonya került a masszába. A tésztát – ami inkább egy jó állagú krémre emlékeztet – kettészedjük, és lisztezett alufólián nagyjából négy centi átmérőjű rudakat formálunk a két adagból. Ekkor megszórjuk a fóliát mákkal, és alaposan belehengergetjük a hurkákat, rányomkodjuk a felületére a mákot, majd szorosan beletekerjük a fóliába, és mehet a hűtőbe. Legalább négy órát pihenjen. A kemény tésztarudakat éles késsel egyforma korongokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd 170 fokon 15 percig sütjük.

Mogyorókrémes kekszkosárkák – sütés nélkül
Már gyűjtögetjük az ünnepi alkalmakra azokat a finomságokat, amelyek gyorsan, sütés nélkül készülnek. Ezt az édességet gyerekjáték elkészíteni, ezért a lurkó is besegíthet a golyózásba. A mogyorókrém miatt a gyerekzsúrok kedvence lesz, az tuti!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!