Áfonyás, mogyorós keksz
Ennek a sütinek igencsak nagy előnye, hogy tésztája fagyasztható, bármikor, ha időnk engedi, készítsünk egy nagyobb adagot, fagyasszuk le, és amikor szükség van rá, csak felszeleteljük és megsütjük.
Hozzávalók:
12 dkg porcukor
18 dkg vaj
2 tojássárgája
2 teáskanál citromlé
18 dkg liszt
10 dkg darált mogyoró (bokormogyoró)
15 dkg aszalt vörös áfonya
néhány evőkanál mák
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromlevet, majd a liszt és mogyoró keverékét. Utolsóként a vörös áfonya került a masszába. A tésztát – ami inkább egy jó állagú krémre emlékeztet – kettészedjük, és lisztezett alufólián nagyjából négy centi átmérőjű rudakat formálunk a két adagból. Ekkor megszórjuk a fóliát mákkal, és alaposan belehengergetjük a hurkákat, rányomkodjuk a felületére a mákot, majd szorosan beletekerjük a fóliába, és mehet a hűtőbe. Legalább négy órát pihenjen. A kemény tésztarudakat éles késsel egyforma korongokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd 170 fokon 15 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.