Mogyoróvajas keksz
Magyarországon még kevéssé ismert termék a mogyoróvaj, Amerikában azonban nincs konyha, amelyben megtalálható ne lenne. Intenzív mogyorós, kicsit sós, kicsit édes ízével két táborra osztja az embereket, van, aki rajong érte, van, aki ki nem állhatja. Mivel én az első tábort erősítem jelenlétemmel, mutatok egy roppant egyszerű kekszet, amit adventi időszakban is érdemes elkészíteni, és bevezetni a családi repertoárba.
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
12,5 dkg mogyoróvaj
20 dkg cukor (a fele lehet barna cukor)
1 nagy csipet só
1 db tojás
15 dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A kétféle vajat elvegyítjük, majd alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót, a toját, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszából diónyi golyókat formázunk, tenyerünkkel kissé ellapítjuk. Villával bordákat nyomunk a felületükbe, majd 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10-12 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás zárolva.