Facebook hozzászólás
1 524

Lecsós csirkemáj, a párom kedvence

A lecsó örök kedvenc, legyen tél, vagy akár nyár. A csirkemájat is sokan szeretik, miért ne lehetne hát összeházasítani a két finomságot? Gyorsan elkészül, ne habozzunk hát elkészíteni egy hétköznapon vacsorára is akár.

Lecsós csirkemáj, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemáj
2-2 db zöld és piros paprika
2 db paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanálolaj

őrölt bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Az apróra összevágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd rátesszük a csíkokra vágott májat. Megszórjuk pirospaprikával, átforgatjuk a szafton a májat, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, paradicsomot, és kevés víz hozzáadásával, sűrűn forgatva a májat, puhára pároljuk. Ehhez nem kell túl sok idő, a máj könnyen puhul. Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy szuper lecsó – másképp!
Ugye Ön is imádja a lecsót? Talán nincs is olyan magyar ember, aki ne szeretne néha jól befalatozni ebből az ízletes, szaftos ételből. Ám ha már unja a hagyományos elkészítést, próbálja meg a lecsós máj után így, hallal variálva!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!