Facebook hozzászólás
681

Sapporói csirkeragu

Az eredeti recept pulykahúst használ az ételhez, de mi csirkecombból készítettük el. Az egész család kedvence lett!

Sapporói csirke Kép: Karkus Erzsébet
Kép: Karkus Erzsébet

Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb kicsontozva
kb. 5 dkg vaj
30 dkg fagyasztott csemegekukorica
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 teáskanál liszt
1 csomag kapor
1 teáskanál currypor
bors

Elkészítés:
A húst apró kockára vágom. Felolvasztom a vajat a lábosban, majd beleteszem a húst és fehéredésig pirítom erős tűzön. Ha megpirult, kisebbre veszem a hőfokot, sózom, borsozom, és fedő alatt puhára párolom. Utána beleteszem a fagyasztott kukoricát. Miután elfőtte a levét, rászórom a lisztet, átpirítom, ráöntöm a tejszínt és a tejfölt, végül a curryport is hozzáadom. Felforralom, végül beleszórom az apróra vágott kaprot. Párolt rizzsel tálalom az ételt.



Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!