Almás crumble
A világ legegyszerűbb édessége. Bármikor bevethető, ha van otthon akár a mélyhűtőben valamilyen bogyós gyümölcs, de télen almával, körtével is isteni. A margarin ez esetben (is) felejtős, ehhez vaj kell és barna cukor.
Hozzávalók:
5 db savanykás
12-15 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
2-3 evőkanál barna cukor
2×1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1 db tojás
10 dkg vaj
Elkészítés:
Az almákat meghámoztam, kimagoztam, felkockáztam. Egy tálkában összekevertem a barna cukrot, az össz mennyiségből elvett egy evőkanál lisztet és fél teáskanál fahéjat és gyömbért, majd összekevertem az almakockákkal. A piteformát kivajaztam, a cukros-lisztes gyümölcsöt a formába szórtam. A késes aprítóba beleszórtam a maradék lisztet, fahéjat, kristálycukrot és a vajat, morzsásra dolgoztattam a géppel. Utolsónak került hozzá a tojás, ettől a tészta összeállt, én pedig szépen rácsipkedtem-morzsolgattam a gyümölcs tetejére. 180 fokos sütőben 40 percig sült. Az elkészült crumble szinte hangosan kiált egy kis házi vanília fagylalt után, ne tagadjuk meg hát a kívánságát!
Hozzászólás zárolva.