Londoni szelet
Arról elképzelésem sincs, honnan kapta a nevét ez a sütemény, azt viszont tudom, hogy nagyjából azóta ismerem, mióta két lábon járok, nagyanyám zseniálisan készítette. Tipikus példa ez a süti arra, hogy egyszerű alapanyagokból, különösebb hókuszpókusz nélkül is lehet isteni finomat készíteni.
Hozzávalók:
42 dkg liszt
6 tojás
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
8 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg darált dió
Elkészítése:
A lisztet a tojások sárgájával, a porcukorral, a vajjal és a szódabikarbónával összegyúrjuk. Kicsit nehezen akar összeállni, utána meg ragad, de két sütőpapír között remekül ki lehet nyújtani tepsi nagyságúra. A tepsit vajazzuk, lisztezzük, majd beletesszük a kinyújtott tésztát. Tetejét megkenjük baracklekvárral, ne sajnáljuk, adagoljuk bőkezűen. Nálam ilyenkor egy 7 decis baracklekvár simán elfogy. A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük kemény habbá, adjuk hozzá a darált diót, és ezzel a masszával vonjuk be a sütemény tetejét. 180 fokos sütőben süssük, nagyjából 30 perc kell neki.
Hozzászólás zárolva.