Facebook hozzászólás
1 300

Londoni szelet

Arról elképzelésem sincs, honnan kapta a nevét ez a sütemény, azt viszont tudom, hogy nagyjából azóta ismerem, mióta két lábon járok, nagyanyám zseniálisan készítette. Tipikus példa ez a süti arra, hogy egyszerű alapanyagokból, különösebb hókuszpókusz nélkül is lehet isteni finomat készíteni.

Londoni szelet, Kép: http://nmarlok.blogspot.hu/
Kép: http://nmarlok.blogspot.hu/

Hozzávalók:
42 dkg liszt
6 tojás
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
8 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg darált dió

Elkészítése:
A lisztet a tojások sárgájával, a porcukorral, a vajjal és a szódabikarbónával összegyúrjuk. Kicsit nehezen akar összeállni, utána meg ragad, de két sütőpapír között remekül ki lehet nyújtani tepsi nagyságúra. A tepsit vajazzuk, lisztezzük, majd beletesszük a kinyújtott tésztát. Tetejét megkenjük baracklekvárral, ne sajnáljuk, adagoljuk bőkezűen. Nálam ilyenkor egy 7 decis baracklekvár simán elfogy. A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük kemény habbá, adjuk hozzá a darált diót, és ezzel a masszával vonjuk be a sütemény tetejét. 180 fokos sütőben süssük, nagyjából 30 perc kell neki.

Így tudsz kevés pénzből finomat főzni!
Képtelen vagyok pontosan annyi kiflit, zsemlét, kenyeret venni, amennyi elfogy nálunk. Mindig hegyekben állnak a félszáraz péksütemények, nekem pedig a szívem szakad meg, amikor ki kell dobni őket. Kénytelen voltam megfelelő recepteket keresni a probléma megoldására. A legjobbakat szeretném megosztani.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!