Facebook hozzászólás
1 984

Diplomata puding

Nem túl ismert desszert, de nem árt megismerkedni vele, mert nagyon egyszerűen elkészíthetjük, az eredmény garantált, a siker bizonyos. Mindenki kitapasztalhatja, milyen gyümölcsöket szeret benne, én javasolnám, hogy a kandírozott narancs héjat feltétlenül tartsuk kéznél!

Diplomata puding, Kép: wikimedia.org
Kép: wikimedia.org

Hozzávalók:
5 dkg babapiskóta
20 dkg bármilyen fajta tisztított és apróra darabolt gyümölcs (vagy befőtt)
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
2 dl tejszín
4 dl tej
1 púpozott evőkanál zselatinpor
2 evőkanál rum
a tetejére kevés gyümölcs és tejszínhab

Elkészítés:
A babapiskótát apróra tördeljük, és 1 dl tejjel összekevert rummal meglocsoljuk. Jól átforgatjuk, hogy a tészta átnedvesedhessen. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd a megmaradt tejet apránként hozzákeverjük, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, éppen csak egy pillanatig forraljuk. Hagyjuk kihűlni, közben is kevergetjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe szórjuk, és 10 percnyi áztatás után kis lángon, kevergetve folyékonyra feloldjuk. Nem kell forralni, elég, ha a zselatin feloldódik a vízben. A tejszínből kemény habot verünk. A tojásos krémből kiveszünk egy keveset, elkeverjük a feloldódott zselatinnal, a keveréket visszaöntjük a többi krémhez, és alaposan elvegyítjük benne a zselatinos adagot. Óvatosan összekeverjük a tejszínnel. Négy mély kompótos tálkát (vagy egy kisebb őzgerinc formát) kibélelünk folpack fóliával, belekanalazzuk a habos puding felét, erre rászórjuk a gyümölcsöt és az áztatott piskótát, majd beborítjuk a megmaradt pudinggal. Befedve a hűtőszekrényben megdermesztjük. Tálaláskor kevés gyümölccsel (esetleg tejszínhabbal) feldíszítjük.

A karamellás tejpuding esete a szikkadt kenyérrel
Sose gondoltam volna, hogy a szikkadt kenyérből ilyen isteni és mutatós desszertet lehet készíteni. Ezt a finomságot egy receptkártyán találta egyik ismerősöm, és azonnal tovább is passzolta nekem. Latin-Amerikában ez egy nagyon kedvelt családi édesség. Rövidebb ideig tart elkészíteni, mint a reeptet elolvasni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!