Facebook hozzászólás
226

Áfonyás muffin csokival

Ősszel, amikor a piacon hegyekben áll az áfonya, érdemes kivárni, míg viszonylag emberi áron hozzájuthatunk – akkor sem lesz olcsó persze -, ha veszünk egy kilót és lefagyasztjuk, jó párszor süthetünk a tél folyamán ilyen finom csokis muffint a segítségével.

Áfonyás muffin, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
10 dkg kristálycukor
2 tojás
150 ml tej
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília kivonat
15 dkg áfonya
5 dkg csokoládé

Elkészítés:
A vajat és a cukrot fehéredésig keverjük, ez azt jelenti, hogy a sárga krémből egy sokkal világosabb árnyalatú, habos, könnyű krém válik. Ekkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, majd két-három részletben a térfogatnövelőkkel elkevert lisztet. Ne keverjük túl, mert a muffin halála a túlkeverés. Végül adjuk hozzá az áfonyát és a csokoládét.
A muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírt, két kanál segítségével töltsük meg a formákat, majd 170 fokos sütőben süssük 25-30 percig a muffinokat. Tűpróba javasolt.

Vashiány ellen
Fáradékony? Étvágytalan? Romlik a koncentrálóképessége? Lehet, hogy mindezt a vashiány okozza. Most olyan recepteket ajánlunk, amelyek segítségével feltöltheti szervezetének vasraktárait!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!